top of page

Fra aktivist til inspirator for klimaet


I januar 2020 satt jeg alene i min lille skrivekrok, pakket inn i varme klær. Det var mørkt ute, og jeg hadde tent et stearinlys for inspirasjon. Jeg stirret ned på boken jeg hadde jobbet med i nesten et år. Papirene var spredt overalt, og denne dagen føltes inspirasjonen som en fjern drøm.


Som mange av dere vet, har klimaendringene i flere år vært nært mitt hjerte. Men akkurat da følte jeg meg som en mislykket forfatter. Tvilen kvelte meg. Var det noen vits i det jeg skrev? Ville ordene mine noensinne gjøre en forskjell?


Med en dyp sukk begynte jeg å lese gjennom mitt eget manus, håpende på å finne en gnist av inspirasjon. Et kapittel fanget blikket mitt: "Tankene styrer det vi gjør." Og senere: "Du duger".


Jeg trengte å minne meg selv om dette. Så, på en impuls, tok jeg en av de rosa hjertefargede lappene fra pulten min og skrev ned: "Jeg elsker å skrive og korrekturlese."


Å skrive den setningen kjentes nesten galt. For, elsket jeg virkelig å skrive? Men deretter, nesten som en hemmelighet, la jeg til: "Hjernen vet ikke at det kanskje er en løgn i starten."


Den setningen ble min styrke. Hver dag leste jeg den for meg selv. Ofte høyt, og ofte flere ganger på rappen. Jeg minnet meg selv om at hjernen er helt lydig mot det vi forteller den. Hver dag hjalp det meg til å komme i gang. Hvis det gikk tregt valgte jeg å lese lappen om igjen, og i starten ble det mange ganger om dagen. Etterhvert ble jeg trygg på at jeg er glad i å skrive, og hver gang jeg ser lappen kjenner jeg en liten glede ile gjennom meg.


Det ble mer enn bare en bok. Min reise gjennom skrivingen har lært meg at å være en klimainspirator er kanskje den mest effektive måten å nå fram til folk. Jeg lærte at det ikke bare er hva vi sier om klimaendringer som er viktig, men hvordan vi sier det. Å inspirere, ikke konfrontere; å støtte, ikke dømme.


"Er du nysgjerrig på hvordan 'En Klimainspirator vokser fram'? Bli med meg på dette webinaret, der jeg deler min reise og gir innsikt i hvordan du også kan bli en klimainspirator."


Kjære lesere, vi er alle på vår egen unike reise. Uansett hvor du er på din bærekraftige reise, vil jeg invitere deg til et gratis webinar 31. august for å utforske hvordan vi alle kan bli klimainspiratorer. Du kan melde deg på webinaret her.


Med varmeste hilsener, Brita Helleborg
44 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page