top of page

Omtale

Inger Helene Høyen Hodøl sendte denne meldingen: "Jeg har glede av å lese boka di, Brita👍😊. Den får meg til å puste, tenke og handle. Takk skal du ha!" Hun sendte meg også en historien nedenfor i fire bilder.

Leaf.jpg

Har lest ferdig boka di. Har vært god og oppbyggende lesing. 

 

Styrken til boka - og som skiller den fra mye annet er  det du presenterer om hvordan hjernen vår fungerer i møte med kompliserte og utfordrende problemer. Om ikke helt nytt -- så iallefall godt og lesbart presentert. Du er helt klart ved kjernepunktet - vi kan ikke tvinge folk til å endre seg - de må motiveres til å drive seg selv! Og som du skriver vi må drives av gleden ved å gjøre riktige valg. Fravær av moralisering og dommedagsprofetier i boka er en styrke. Bidrag fra dine egne erfaringer gjør det hele troverdig og levende og boka gjennomsyres av din egen entusiasme!  

Morsom den lille bi-historien med Cato!

 

Alt i alt en bok som bør leses av mange.  Det å øke bevisstheten rundt hvordan hjernen vår fungerer og styrer oss er viktig i alle sammenhenger!   

 

Gratulerer Brita

- Svein Eggen

Har pløyd gjennom boka di i høstferien og er mektig imponert! Gratulerer med ei særs velskrevet, godt strukturert, kunnskapsrik, lettlest og fengende bok om et høyaktuelt tema.

 

Jeg liker måten du kombinerer personlige erfaringer med fagstoff om klimatilstanden, nevrovitenskap og relevante  psykologiske teorier.

 

Jeg ble også rørt over at du henviser til sangen "How could anyone ever tell you" Den har alltid grepet meg også, og loddet dypt i meg.

 

Lykke til videre med boksalget og "Klimagledeprosjektet" ditt.

- Torill Enger Karlsen

Takk for en inspirerende og velskrevet bok! Jeg har kost meg under lesingen, og den har vært et lyspunkt som sprer håp i en tid der vi hører veldig mye vondt og skremmende, både om klimaendringene, naturkrisen og krig.

- Silvia Kriz

10. november arrangerte BKA Grenland klimakafe på Skien bibliotek. Tema var klimaglede med Brita Helleborg som foredragsholder. Foredraget tok utgangspunkt i hennes nylig utgitt bok «Klimaglede».

Varden hadde uken før et lengre intervju med Brita Helleborg og hennes engasjement for et bedre klima.  Det vekket min interesse for å høre mer av det hun har på hjertet.

Foredraget traff blink. Brita Helleborg er en svært engasjert foredragsholder som evner å fange sine tilhørere. Opplegget var strukturert og stikkordene på foilene bandt hennes foredrag godt sammen. Mediene har mye fokus på det negative som skjer rundt oss i forbindelse med klimakrisen. Det gir oss lett en følelse av maktesløshet. Helleborg pekte på at små endringer i vår måte å tenke klima på, kan gjøre at vi inntar en mer positiv holdning til å engasjere i klimakampen.

Dette var et tankevekkende og nyttig foredrag!

- Aslak Kolbu, Skien

Stine - 2_edited.jpg
Eva-2.png
Line Gudals første kommentar om Klimaglede.png
Line den nederste.png
Ingrid - 3.png
Leaf.jpg

Brita Helleborg sin bok om klimaglede gjør deg glad når du leser boken og du får straks følelsen av at du kan være med å bidra på en god måte. Til beste for deg og dine og de kommende generasjoner.

- Linda Hildegaard Bergersen

Klimaglede er blitt en godt skrevet bok som veldig mange lesere vil kunne kjenne seg igjen i – hvorfor og hvordan skal jeg kunne bidra? Det er så lett å gi opp. Men denne boken viser at det er akkurat vi, akkurat nå, som kan utgjøre forskjellen.

- Nanna Baldersheim

Jeg vil anbefale boka til alle som føler at klimakrisen er for overveldende til å ta inn over seg, eller som synes at debatten ofte blir for teknisk eller skremmende. Hun går både vitenskapelig og folkelig til verks i sin tilnærming, særlig ved å gjøre de komplekse sidene ved klimaendringene forståelige, men også ved å vise at mange ofte er mer klimavennlige enn de er klar over.  Jeg håper hennes og lignende utgivelser kan inspirere mange flere til å bidra i den nødvendige dugnaden med glede.

- Jorun Husdal

bottom of page